söndag 11 januari 2009

Vackert

Igår låg jag och läste William Gibsons trevliga bok "All Tomorrows Parties" och i den, i slutet av ett kaptitel, finns nog en av världens vackraste textrader: "Hands open. Releasing nothing" Jag vet inte vad det är med just de fyra orden som gör att jag tycker att det är så hjärtskärande att läsa dem. Men jag gillar dem. Och ja, jag får vara fjoskigt filosofisk om jag vill det.

Så i sann blogg-anda följer här citat som jag är särskilt förtjust i. Den som kan nämna bok plus författare får styra världen tillsammans med mig eller kanske får onämnbara sexuella tjänster. Ni får välja fritt.

"You fool. Warren is dead!"
Enkelt kan tyckas men i dess helhet någon av det bästa som har skrivits.

"Tv and the internet are good because they keep stupid people from spending to much time out in public"
Eftersom jag spenderar nästan ALL min tid framför en skärm tycker jag att det här är riktigt roligt.

"So yeah, Jesus does pretty good over here. But I met a guy who said he saw him hitchhiking by the side of the road in Afghanistan and nobody was stopping to give him a ride. You know? It all depends on where you are"
Religon i ett nötskal.


Om ni vill underhålla mig med en gnutta gissningar under dagarna vore det perfekt då jobbet sliter på min mentala hälsa.

Tata kittens

En notis är att kl 08:32 är hela Norrköpings himmel persikofärgad, trevligt.

8 kommentarer:

Magister sa...

Den första är slutraden från "The Statement of Randolph Carter" av Lovecraft. :-)

Faktum är att Lovecraft drömde hela novellen, och bara ändrade namnen i den när han vaknade (Randolph Carter är han själv, Harley Warren är hans vän Samuel Loveman).

The Divine Miss J sa...

Ah strålande! Vår första poäng. Men vem gömmer sig bakom detta mystiska namn?
Hmm intrigen tätnar.
Lovecraft-fanatiker är dock alltid välkommna.

Lolita sa...

På första citatet hade jag naturligtvis skrikit ut "Lovecraft!" om inte Magistern hunnit före.
På citat nummer två säger jag inte mer än att jag kommer att tänka på Groucho Marxs konstaterande om TV: "I find television very educational. The minute someone turns it on I go to the library and read a book."
Apropå boken du nämnde i början, när är den skriven? Kan titeln möjligtvis vara tagen från sången på skivan Velvet Underground and Nico? Jävligt bra låt, i vilket fall.

The Divine Miss J sa...

Lolita, den andra borde du kunna. Tänk bittra, utråkande människor i ett kontorslandskap i Kanada.

All Tomorrows Parties är förövrigt också skriven av en kanadensare och den är från 2001. Sista delen i en SciFi serie som heter Virtual Light.

Om Herr Gibson hade någon speciell låt på hjärnan det vet jag inte.

Magister sa...

Magistern heter egentligen Martin Andersson; jag brukar se till att hålla mig framme när Lovecraft nämns (jag finns omnämnd i flera av de senaste årens böcker av och om Lovecraft på svenska). :-) Jag äger en komplett samling av alla Lovecrafts verk (noveller, dikter och essäer) och väntar nu på att alla hans brev ska ges ut också.

Vad beträffar "All Tomorrow's Parties": Visst är Gibson ett fan av Velvet Underground, och titeln "All Tomorrow's Parties" är inte en slump.

tms sa...

Lovecraft är svår att missta sig på. Det var tack vare bokbussen som jag fann Skräckens Labyrinter en dag i slutet av 1970-talet. Hur jag sedan i mina hemtrakter sökte en öppning till dem utan att finna något är något helt annat.

"Vi skulle kunna segla i ditt paraply!"

Klarar ni den?

Manners Maven sa...

Divine, thanks for your comment! I love My Ruin too! You should check out the Distillers (now Spinnerette) :)

xo
MannersMaven

Självaste Grönvik sa...

Fan också, misstänker att priset med onämnbara sexuella tjänster gick till Lotten och priset att styra världen med dig skulle bara innebära en total katastrof.

Tror jag säger pass och undviker att fuska mig till prispallen